Καθ. Ευάγγελος Λιατσικος, MD, PhD
Καθηγητής Ουρολογίας Πανεπιστημίου Πατρών
 
  Ο καθηγητής Ευάγγελος Λιάτσικος είναι ο νυν πρόεδρος του τμήματος Ουροτεχνολογίας της Ευρωπαικής Ουρολογικής εταιρείας (ESUT) και ένας από τους επιφανέστερους Έλληνες λαπαροσκόπους ουρολόγους με εξέχων ρόλο στα δρώμενα της Ευρωπαικής Ουρολογικής Εταιρείας και της Παγκόσμιας Ενδοουρολογικής Κοινότητας. Με σειρά ζωντανών χειρουργείων στα εγκυρότερα διεθνή ουρολογικά συνέδρια, σημαντικότατο συγγραφικό, ερευνητικό και διδακτικό έργο καθώς και πολύ μεγάλη κλινική εμπειρία αποτελεί έναν από τους τους πρωτοπόρους των εξελίξεων της ουρολογικής επιστήμης στη χώρα μας. 
   Κλινικά και ερευνητικά ο κύριος Λιάτσικος συνέβαλε σημαντικά στη διεθνή καταξίωση της λαπαροσκοπικής χειρουργικής μονής οπής, στην διακολπική υποβοήθηση της λαπαροσκοπίας και στην ανάπτυξη των μεταλλικών ενδοπροθέσεων του ουροποιητικού. Είναι συγγραφέας πάνω από 230 διεθνών επιστημονικών δημοσιεύσεων, σειράς ελληνικών και ξενόγλωσσων βιβλίων ουρολογίας και τακτικός προσκεκλημένος ομιλητής στα πιο καταξιωμένα ουρολογικά συνέδρια. Εξαιτίας της ερευνητικής του δραστηριότητας στον κύριο Λιάτσικο απονεμήθηκε το 2009 η διεθνή τιμητική διάκριση “Arthur award” από την παγκόσμια ενδοουρολογική εταιρεία.
Ερευνητικοί Τομείς Ενδιαφέροντος: Λιθίαση ουροποιητικού, υπερπλασία προστάτη, καρκίνος προστάτη/νεφρού/κύστης
 
Ιάσων Κυριαζής, MD, PhD, MSc, FEBU

 

   Ο ιατρός Ιάσων Δ. Κυριαζής είναι χειρουργός ουρολόγος, μέλος του κολλεγίου της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας (Fellow of European Association of Urology) και μέλος του Εργαστηρίου Έρευνας και Ανάπτυξης στην Ενδο-ουρολογία (Laboratory of Endourology) του Πανεπιστημίου Πατρών.

  Γιος του Ψυχιάτρου Δημήτρη Κυριαζή και της Παιδιάτρου Ελισάβετ Φωτεινάκη Κυριαζή, γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Παπάγο, Αττικής και σπούδασε στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

  Ειδικεύτηκε στην ουρολογία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών με έμφαση στη λαπαροσκοπική ουρολογία και την ενδο-ουρολογία υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Ευάγγελου Λιάτσικου. Ακολούθησε μετεκπαίδευση με υποτροφία της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας στην λαπαροσκοπική και ρομποτική ουρολογία (Clinical Fellowship in Laparoscopic and Robotic Surgery) στην Ουρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου της Λειψίας στην Γερμανία υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Jens Uwe Stolzenburg και μετεκπαίδευση στην ενδοουρολογία (Fellowship in Endourology) στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών από όπου και έλαβε πιστοποίηση κλινικής επάρκειας στην ενδοουρολογία από την Παγκόσμια Ενδοουρολογική Εταιρεία (Endourological Society). 

   Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου ειδίκευσης στην φαρμακολογία και τοξικολογία και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών.

 Ο Ιάσων Κυριαζής είναι συγγραφέας περισσοτέρων από 65 επιστημονικών δημοσιεύσεων στα εγκυρότερα διεθνή ουρολογικά περιοδικά. Είναι μέλος (Associate member) της ομάδας εργασίας της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας στη συγγραφή των κατευθυντήριων οδηγιών για τα συμπτώματα του κατώτερου ουροποιητικού στους άνδρες (EAU Male LUTS guideline panel). Επίσης υπήρξε μέλος της ομάδας εργασίας της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας για την Oυροτεχνολογία (EAU Working Group on Urotechnologies) που ανέλαβε τη συγγραφή των Ευρωπαϊκών κατευθυντήριων Οδηγιών σχετικά με τα Laser στην Ουρολογία (EAU Guidelines on Lasers in Urology) καθώς και στη ρομποτική χειρουργική και στη χειρουργική “μονής οπής” (EAU Guidelines in Robotic and Single Site Surgery).

Συνεργάτες

Καλληδώνης Παναγιώτης, MD, PhD, FEBU

Ουρολόγος, Επ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών

 

Βασίλας Μαρίνος, MD

Ιδιώτης Ουρολόγος, Ρόδος

 

210-6565567

698 1753857

Αριστοτέλους 1 & Μεσογείων 298, Χολαργός-Παπάγος, ΤΚ:15562

  • Facebook Social Icon