Καθ. Ευάγγελος Λιατσικος, MD, PhD
Καθηγητής Ουρολογίας Πανεπιστημίου Πατρών
   Ο Ευάγγελος Λιάτσικος είναι ο νέος εκλεγμένος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σχολείου Ουρολογίας (ESU). Είναι Καθηγητής Ουρολογίας και Διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών. Από τον Οκτώβριο του 2020 ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών. Είναι Επίτιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας στη Γερμανία, στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης της Αυστρίας και στο Ινστιτούτο Ουρολογίας και Αναπαραγωγικής Ιατρικής, στο Πανεπιστήμιο Sechenov, Μόσχα. Διετέλεσε Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Τμήματος Ουρο-Τεχνολογίας (ESUT) από το 2016 έως το 2020.
   Διακρίνεται διεθνώς για την έρευνά του στη Λαπαροσκόπηση και την Ενδοουρολογία, με το έργο του να επεκτείνεται σε περισσότερα από 290 διεθνείς δημοσιεύσεις. Ο κ. Λιάτσικος έχει επίσης προσκληθεί ως ομιλητής και ζωντανός χειρουργός σε μια σειρά από τα πιο διάσημα ουρολογικά συνέδρια παγκοσμίως. Για την επιστημονική του συνεισφορά, ο κ. Λιάτσικος έχει λάβει το βραβείο «Arthur Smith Endourology Lectureship» το 2009 από την Παγκόσμια Ένωση Ενδοουρολογίας. Το Νοέμβριο του 2016 έλαβε το βραβείο «Academic Endourology Fellowship Program Director» κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Ουρολογίας.

Ερευνητικοί Τομείς Ενδιαφέροντος: Λιθίαση ουροποιητικού, υπερπλασία προστάτη, καρκίνος προστάτη/νεφρού/κύστης

 
IMG_2223.JPG
 

   Ο ιατρός Ιάσων Δ. Κυριαζής είναι χειρουργός ουρολόγος, μέλος του κολλεγίου της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας (Fellow of European Association of Urology) και μέλος του Εργαστηρίου Έρευνας και Ανάπτυξης στην Ενδο-ουρολογία (Laboratory of Endourology) του Πανεπιστημίου Πατρών.

  Γιος του Ψυχιάτρου Δημήτρη Κυριαζή και της Παιδιάτρου Ελισάβετ Φωτεινάκη Κυριαζή, γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Παπάγο, Αττικής και σπούδασε στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

  Ειδικεύτηκε στην ουρολογία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών με έμφαση στη λαπαροσκοπική ουρολογία και την ενδο-ουρολογία υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Ευάγγελου Λιάτσικου. Ακολούθησε μετεκπαίδευση με υποτροφία της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας στην λαπαροσκοπική και ρομποτική ουρολογία (Clinical Fellowship in Laparoscopic and Robotic Surgery) στην Ουρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου της Λειψίας στην Γερμανία υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Jens Uwe Stolzenburg και μετεκπαίδευση στην ενδοουρολογία (Fellowship in Endourology) στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών από όπου και έλαβε πιστοποίηση κλινικής επάρκειας στην ενδοουρολογία από την Παγκόσμια Ενδοουρολογική Εταιρεία (Endourological Society). 

   Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου ειδίκευσης στην φαρμακολογία και τοξικολογία και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών.

 Ο Ιάσων Κυριαζής είναι συγγραφέας περισσοτέρων από 65 επιστημονικών δημοσιεύσεων στα εγκυρότερα διεθνή ουρολογικά περιοδικά. Είναι μέλος (Associate member) της ομάδας εργασίας της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας στη συγγραφή των κατευθυντήριων οδηγιών για τα συμπτώματα του κατώτερου ουροποιητικού στους άνδρες (EAU Male LUTS guideline panel). Επίσης υπήρξε μέλος της ομάδας εργασίας της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας για την Oυροτεχνολογία (EAU Working Group on Urotechnologies) που ανέλαβε τη συγγραφή των Ευρωπαϊκών κατευθυντήριων Οδηγιών σχετικά με τα Laser στην Ουρολογία (EAU Guidelines on Lasers in Urology) καθώς και στη ρομποτική χειρουργική και στη χειρουργική “μονής οπής” (EAU Guidelines in Robotic and Single Site Surgery).

Ιάσων Κυριαζής, MD, PhD, MSc, FEBU

Συνεργάτες

IDP_0356.jpg

Καλληδώνης Παναγιώτης, MD, PhD, FEBU
Ουρολόγος, Επ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών
 

Βασίλας Μαρίνος, MD
Ιδιώτης Ουρολόγος, Ρόδος

 

Oπάρι Σπυρίδων
Νοσηλευτής,  Περιεγχειρητικής Φροντίδας